Începutul
Ca multe începuturi, și al meu a fost complet neașteptat. Planul meu era doar să fac câteva retușuri în birou, acel spațiu de lucru confortabil de acasă, dorind să-l fac mai curat și mai organizat. Problemele au început să apară pe măsură ce adunam lucruri în cutii și scoteam obiecte din sertare și dulapuri. Atunci mi-am dat seama că aveam atât de multe lucruri încât aș fi putut umple cinci birouri ca al meu, toate îngropate prin colțuri pe care nici nu le observasem. Am realizat că nu folosisem majoritatea acestor obiecte de ani de zile și că nu aveam nicio intenție să le folosesc în viitorul apropiat. Unele lucruri le uitasem complet.
Am început să dăruiesc tot ce era bun și funcțional, dar inutil pentru mine, aducând astfel o notă de simplitate și ordine în viața noastră. Ce nu și-a găsit repede un nou proprietar a ajuns la reciclare. Cutii întregi de obiecte inutile, păstrate ani la rând fără vreun motiv, pe care mă străduisem să nu le deranjez. Acum, noul meu spațiu de lucru este eliberat de exces, aerisit, curat și mult mai ușor de întreținut, devenind un mediu propice pentru creativitate și minimalism (îl poți vedea în fotografie).
Așa a luat naștere ideea acestui blog, deoarece procesul de eliberare a spațiului meu de obiecte inutile s-a extins la întreaga casă, curte și, bineînțeles, la modul meu de viață. În articolele viitoare vei descoperi cum adopt minimalismul și simplitatea pentru a simplifica viața din diverse perspective: transport, alte încăperi din casă, grădina, obiecte personale, digitalizare și multe altele.
Te invit să te abonezi la fluxul de noutăți al blogului pentru a rămâne la curent cu toate aceste articole despre minimalism și simplitate.
Descoperă mai multe la marius popa
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Be First to Comment